Onze trainingen

Warming up

De warming up begint altijd met wat lichte rek- en strekoefeningen, maar daarna worden de spieren flink opgewarmd. Tijdens de krachttraining worden de arm-, borst-, buik- en beenspieren flink getraind. Dit wordt meestal gecombineerd met een conditietraining (o.a. hardlopen en springen). Omdat Shaolin Kempo laag georïenteerd is worden de beenspieren flink opgerekt. In de warming up worden ook wel basistechnieken zoals weringen, stoten en trappen herhaaldelijk uitgevoerd. De warming up wordt soms ook gebruikt voor incasseren en het harden van ledematen.

 

Technieken

Tijdens de training worden allerlei technieken geoefend. Soms al tijdens de warming up. We kennen verschillende manieren om de technieken te oefenen. De basistechnieken kunnen individueel worden geoefend. Ook saifa’s lenen zich hier goed voor, geordende bewegingen die aanvallen van meerdere denkbeeldige tegenstanders pareren. Natuurlijk zijn er ook technieken waarin met sparring partners wordt getraind. Er zijn allerlei kumites en verdedigingen die bestaan uit reeksen handelingen. Daarnaast zijn er technieken om aanvallen met messen of stokken af te weren.

 

Sparren

Technieken kun je door en door trainen, vervolgens weet je dan allerlei handelingen uit te voeren, maar hoe zit dat met die technieken in de snelheid van het gevecht? En hoe ga je om met pijn en vermoeidheid in dat gevecht? Met sparren simuleer je geen gevecht, maar wordt er echt gevochten met een tegenstander. Shaolin Kempo Barendrecht traint het sparren in full contact, afhankelijk van het kunnen van beide kempoka’s. Uiteraard wordt het hoofd, knieën en kruis niet geraakt. Respect voor elkaar staat hoog in het reglement. Sparren is een belangrijk onderdeel binnen onze school, wie hier goed in is geoefend zal daar eens profijt van hebben, de verdediging van jezelf voorop gesteld.